Press "Enter" to skip to content

Ilmaiset lehdet internetissä

Viimeisimmät muotivinkit, peliuutuudet, urheilutapahtumat ja poliittiset uutiset – mitä seuraat ja luet maailmalta? Selaatko uutiset netistä vai onko perinteinen lehti paperimuodossa sinulle kuitenkin se mieluisin vaihtoehto? Olipa vastauksesi näissä kysymyksissä mikä hyvänsä, on uutisten ja tiedon tarjonta tänä päivänä internetin välityksellä niin runsasta, että löydät vastauksen lähes mihin tahansa kysymykseen sen välityksellä helposti.

Ehkä kysymys pikemminkin on se, miten seuloa ja valita vain juuri ne itseä kiinnostavat aiheet, kun jo netin aukaistessa erilaiset mainokset ja artikkelit pomppaavat esiin aivan itsestään! Joskus kannattaa miettiä tarkasti itseään kiinnostavimmat kohteet, jotta ne muistuisivat mieleen valtavan tietomäärän keskellä.

Sanomalehdet netissä

Digitaalisen aikakauden myötä uutiset kulkevat todellakin minuuteissa maailman joka kolkkaan sekä helposti että edullisesti. Varmasti perinteisellä painetulla sanomalehdellä on myös kannattajansa, mutta digitaaliset versiot ovat kuitenkin tulleet markkinoille jäädäkseen. Vielä jokunen vuosi sitten netissä lukeminen edellytti tietokoneen äärellä istumista, mutta tänä päivänä älypuhelimien välityksellä voit lukea Helsingin Sanomat vaikkapa bussimatkalla töihin.

Haluamansa tiedon tai uutisen voi klikata nopeasti esille. Se voi tapahtua ennen kaikkea juuri silloin, kun se itselleen sopii. Varmasti ratkaisevin tekijä digitaalisen lehden valinnalle tai uutispalveluiden sivustoille on kuitenkin edullisuus.

Voit lukea haluamasi lehden tai useampia internetin välityksellä täysin maksutta. Mitään lehtitilausta ei tarvitse tehdä, samalla monen lehden sivustolla voit tilata uutiskirjeen, joka välittää uusimmat uutiset suoraan sähköpostiisi. Maailman tapahtumista on siis helpompi pysyä ajan tasalla kuin koskaan aiemmin.

Suomalaisista sanomalehdistä mm. Iltalehti ja Ilta-Sanomat tarjoavat rajattomasti ilmaisia uutisia käyttäjän luettavaksi. Monet jutuista ovat samoja kuin printtilehdessä, joten niitä pääsee lukemaan ilman lehden ostoa. Helsingin Sanomat ja Kauppalehti tarjoavat niin ikään uutisia käyttäjille, mutta niitä pääsee lukemaan vain tietyn määrän viikossa.

Harrastukset ja seurat

Paikallislehtien lisäksi myös useimmat aikakausilehdet, iltapäivälehdet tai erilaisten järjestöjen jäsenlehdet löytyvät nykyään digitaalisessa muodossa. Jokainen voi siis internetin välityksellä perehtyä juuri siihen, mikä itseään kiinnostaa. Urheiluun, kalastukseen tai käsitöihin liittyen on mahdollista löytää helposti tietoa alan jäsenlehdistä.

Mikä parasta, kyseisillä alan sivuilla voit myös helposti osallistua erilaisiin kilpailuihin tai lähettää aiheeseen liittyvät kysymyksesi asiantuntijoille. Lehden nettisivustolla voit myös lähettää oman ilmoituksen, esimerkiksi osto- ja myyntiosastolle. Tässä tapauksessa ilmoituksesi taatusti löytää juuri oikean kohderyhmän.

Kirjallisuutta ja äänikirjoja internetissä

Myös kirjallisuus aina klassikoista moderniin tuotantoon löytyy tänä päivänä digitaalisessa muodossa internetistä. Kirjat ja äänikirjatinternetissä tarjoavat mielenkiintoisen vaihtoehdon vapaa-ajalle. Kirjastoista löytyvääänikirjavalikoima on korvaamaton vaihtoehto heikkonäköisille tai vaikkapa ikäihmisille, joilta lukeminen ei enää suju entiseen tapaan.

Kun etsii Googlesta haluamansa teoksen tiedot tai aiheen, löytää etsimänsä teoksen vieläpä helpommalla kuin kirjaston hyllyistä hakemalla. Ilmaisia kirjoja löytyy hakukoneen kautta lukematon määrä. Hyvä vinkki on lisäksi esimerkiksi kirjautua kirjaston sivustolle, josta löytää lukemattoman määrän teoksia, jotka on lajiteltu eri osastoille aihepiireittäin.

Voiko kaikkeen lukemaansa luottaa?

Vallan selvää on siis se, että kaikenlaista tietoa ja taitoa on tarjolla internetin välityksellä miltei rajattomasti. Joskus erikoiset artikkelit saattavat netin selaamisen yhteydessä pompata esiin ilman, että sitä on itse hakenut.

Tänä päivänä onkin siis tärkeää tietää mistä tietoa etsii, jotta se olisi luotettavaa. Tunnetut sanoma- ja aikakauslehdet tarjoavat sivustoillaan luotettavaa tietoa, mutta muun tiedon suhteen kannattaa olla varuillaan. Hyvä suositus onkin, että etsii tietoa jonkun tunnetun sivuston kautta tai tarkistaa tiedon alkuperän, esimerkiksi artikkelin kirjoittajan taustan.