Press "Enter" to skip to content

Musiikkia ilmaiseksi netistä

Internetin aikakaudella on musiikin ostaminen muuttunut varsin harvinaiseksi. Suurin osa meistä kuuntelee musiikkia ilmaiseksi netissä ja on varsin tyytyväinen siihen, ettei kotona enää tarvitse olla erillisiä laitteita musiikin kuuntelemista varten, vaan kaiken toistaa tietokone, tabletti tai puhelin. Yleensä sitä kuunnellaan joko liitettynä kaiuttimiin tai sitten kuulokkeiden välityksellä. Levyjäkään ei enää tarvitse ostaa nurkkiin pyörimään, vaan soittolistat ovat tallessa palvelimella tai pilvipalvelussa.

Musiikkia voi netissä kuunnella myös puuhaillessaan samalla jotakin muuta. Esimerkiksi ilmaiset kasinopelit internetissä soittavat usein hyvinkin kiinnostavaa musiikkia, jota jää mielellään kuuntelemaan pelaamisen ohessa. Elokuvia katsellessa huomaa usein, että parasta antia saattaakin olla filmin ääniraita ja sen upea melodia.

Voice.fi – monipuolista viihdetarjontaa

Voice.fi on moni-ilmeinen, viihdettä tarjoava sivusto, jolla voit kuunnella ilmaiseksi musiikkia ja myös lukea uutisia monista viihdealaa sivuavista aiheista. Niin artistien kuulumiset kuin pelimaailman uudet tuuletkin löytyvät sieltä. Uuden kiinnostavan artistin saattaa löytää sattumalta, kun lukee ensin hänen edesottamuksistaan tai tutustuu uuden levyn saamiin arvioihin. Esimerkiksi Saara Aallon menestystä maailmalla on helppo seurata Voice.fin uutisista.

Voice.fi on sivusto, jossa musiikin lataaminen ei ole mahdollista, mutta suurena plussana on tarjolla usein kokonaisia albumeja. Tällöin pääsee tutustumaan artistin ja hänen tiiminsä suunnittelemaan musiikilliseen kokonaisuuteen tietokoneen sekoittavan soittolistan sijaan. Kokemus voi olla nykyiseen musiikkikulttuuriin tottuneelle uusi, mutta ilman muuta kokeilemisen arvoinen. Hyvin onnistuneessa albumissa on kuultavissa harkittu musiikillinen kaari, ja sen kautta voi yksittäisestä kappaleestakin saada irti jotakin aivan odottamatonta.

Spotify – musiikkia ilmaiseksi mainosten kera

Spotify on yleisesti tunnettu sivusto ja sovellus, jonka avulla musiikin kuuntelu ja lataaminen käy helposti ja vaivattomasti. Valitettavasti vain ilmaisen palvelun puolella asiakkaan on tyytyminen valmiisiin soittolistoihin ja kappaleiden välillä esitettäviin mainoksiin. Tällä palvelulla musiikin lataaminen ilmaiseksi ole mahdollista.

Jos olet halukas maksamaan mahdollisuudesta kuunnella lähes rajattomasti mieleistäsi musiikkia ja laatia siitä soittolistoja, kannattaa harkita maksullista Spotifyn palvelua. Se mahdollistaa huomattavasti maksutonta palvelua paremmat edellytykset miellyttävään musiikin kuunteluun.

Ennen kaikkea Spotifyn etuna on se, että äänentoistosta ei ole tässä palvelussa tingitty, vaan ääni toistuu juuri sellaisella tyylillä, jolla taiteilijat ovat sen luoneet. Vaativakin kuuntelija voi laittaa sopivaa kuunneltavaa palvelun avulla ja nauttia hyvästä äänenlaadusta tavalla, jolla sekä matalat että korkeat äänet toistuvat aivan oikein.

YouTube – tunnetuin ilmaisen musiikin kanava

YouTube on se paikka internetissä, josta jo aivan pienet lapsetkin osaavat etsiä mieleistään musiikkia. Sen toimintaperiaate on se, että käyttäjät lataavat sinne omaa sisältöään. Se on usein musiikkia, esimerkiksi konserteissa tallennettuja videoita tai itse tehtyjä pätkiä, ja toisilla käyttäjillä on mahdollisuus katsella niitä, mikäli lataaja on laittanut lataamansa materiaalin julkiseksi. Tällä tavalla YouTube on lähes loputon musiikin lähde, sillä käyttäjät lataavat sinne koko ajan uutta materiaalia.

Kaikki artistit eivät kuitenkaan salli oman musiikkinsa lataamista YouTubeen, joten aivan mitä tahansa musiikkia sieltä ei voi löytää. Palvelun toinen suuri miinus on, että sieltä ei voi vain soittaa musiikkia ilman, että video näkyisi koko ajan laitteen näytöllä, mikä kuluttaa esimerkiksi puhelimen akkua huomattavan paljon. Vaikkapa työmatkoille on siis keksittävä jokin toinen kanava musiikin kuuntelua varten, jos käyttäjä ei halua samalla katsella videoita.

Kotoiseen musiikin kuunteluun YouTube sopii hyvin, jos käyttäjä ei ole liian ankara äänentoiston tarkkailija. Tavallisen kannettavan tietokoneen tai puhelimen kuulokkeiden äänentoistolla YouTuben tarjoama, usein alkuperäistä tallennetta kapeampi äänimaailma tuskin on edes havaittavissa. Jos haet musiikkia kuunnellaksesi korkeatasoisia äänitteitä, tämä palvelu ei ole sinua varten.